Saturday, 31 December 2011

Selamat Tahun Baru

Sekejap jer masa berlalu kan.. tak sangka lagi beberapa jam kita akan meninggalkan tahun 2011...  Tahun 2011 ni banyak meninggalkan kenangan manis dan pahit bagi saya... Tapi paling banyak kenangan manis la..(",)

Semoga tahun 2012 ni membuka lembaran baru buat kita semua dan menjadikan kita lebih baik dari tahun2 sebelumnya...Semoga apa yang kita inginkan tercapai... Amin..


Selamat Tahun Baru Semua!!!!


Kami jalan2 di Teluk Batik (^_^)

Kami jalan2 dekat Teluk batik ni dah lama dah tapi saya tak sempat nak godek2 kamera ni nak ambik gambar...huhu.. Kami tak plan pun nak pergi sini. Kebetulan, kami nak beli barang2 dapur sikit dekat Manjung.... Dekat Manjung banyak pilihan sikit berbanding Teluk Intan... So dah alang2 sampai Manjung tu, Cik Abang ajak la jalan2 kat sini...

Sebenarnya saya 1st time datang Teluk Batik ni... Pada saya tempat ni cantik, pantainya pun bersih jer... Sesuai la untuk ibu bapa yang nak bawak anak2 jalan2 or berkelah... Taim kami datang tu punya la ramai orang... Eala kan taim cuti sekolah... Masing2 ambik peluang ni bawak family jalan2....

Ok lah, jom la layan gambar2 kami dekat Teluk batik ni.... Tak banyak pun gambar yang kami ambik tapi boleh la nak buat kenangan... :-)

* Saya & Nurul *




* Cik Abang & Nurul *
 




Banyak gambar Saya dan Nurul jer sebab Cik Abang tukang ambik gambar....hehhehe...

Seputihsalju : yang ni entry auto publish ye... 

Friday, 30 December 2011

Petang ni kami balik kampung.... Yaaahhhooooooo!!!!!

Tak sabar rasanya nak balik kampung kat Sg Siput....... Rindunya dekat Mak dan Ayah.. Selalu kami berbual dekat telefon jer... tapi hari ni dapat jumpa.... :-)

Minggu lepas kami sekeluarga dah balik kampung Cik Abang dekat Parit Buntar... So minggu ni kami balik plak kampung saya.... Baru la adil... kan Cik Abang kan....hehehhe.. :p 

* Inilah rumah mak n ayah saya..... Rumah kampung jer *

Sebenarnya mood nak menulis dah kurang sikit....hehehe. Tak sabar nak tunggu Cik Abang balik.....huhuhu.. Ok lah sampai sini dulu ye... 

Seputihsalju : Pada siapa2 yang balik kampung jugak semoga semuanya selamat sampai.... berhati2 di jalan raya... Sayangi lah insan2 yang tersayang... pandu cermat jiwa selamat.... Perghhh cam iklan dalam tb plak....hehheh.. 

PEACE !!!

Thursday, 29 December 2011

Rezeki akhir tahun..

Alhamdulillah... ada juga rezeki saya menang GA... Kali ini saya menang Korean Giveaway anjuran Kak Nureen.. 

Nombor bertuah saya... No 47....


Ini la hadiah yang bakal saya dapat.... Kalau tak salah saya hadiah ni FM kot... Tapi yang pasti Made in Korea k... hehehhe.. tak dapat pergi Korea, dapat hadiah dari Korea pun jadi lah... hahahha...

Terima kasih Kak Nureen sebab sudi anjurkan GA ni... Ohya Kak Nureen ni pun suka join CGL jugak tau... Banyak jugak CGL yang Kak Nureen join.... Kiranya satu geng la kita...hehhehe... Tak lupa jugak terima kasih iyou sebab sudi inform pasal kemenangan saya ni...


Thanks A Lot!!!

Nak tengok keptusan penuh..... klik SINI ye...

Wednesday, 28 December 2011

Doodle ikut bentuk badan... Jom cuba!!!

 Tadi saya bukak blog iyou dan ternampak benda ni... Nampak macam menarik jer.... Dengan pantas saya pun try la buat.....heheheh

 Tak susah just isi tinggi, berat dan umur pastu klik jantina dan last sekali klik keputusan.....




Ini la keputusan saya....(^_^)


Berat Badan Unggul
Berat Ideal: 49 kg
 
 
Tak sangka dapat berat badan unggul.....hahahha.. ingatkan dapat lain tadi..heheheh...Ohya, siapa2 yang nak try jugak jom la terjah blog  Hafizzi Aziz.
 
 

Friday, 23 December 2011

Dapat sample ANMUM....


Saya dapat 2 sample ni.. 1 untuk Nurul dan 1 lagi untuk saya... Saya dapat sample ni dalam Kedai Manjaku.. Sebenarnya dah lama saya tak minum susu ANMUM ni... Seingat saya, last saya minum susu ANMUM ni hari last pantang... Pastu dah tak minum dah... Isk2 teruk kan saya ni... 

Sample ni saya dapat pun sebab saya menyusukan Nurul.. Biasalah rezeki anak, ibu dia tumpang sekaki...hahahha. Pasni boleh la saya sambung amalan minum susu ni... Boleh jugak tambahkan susu saya ni...

Ohya sample yang Nurul dapat tu dia tak boleh minum lagi sebab belum cukup umur... Susu tu untuk umur 1 tahun keatas... Sebaik tarikh luputnya lambat lagi... Sempat la Nurul merasa susu free ni...hehehe..

Bila bukak, ingatkan dapat banyak... rupa2nya 2 peket jer..

 Yang Nurul punya ada 4 peket... Jadilah kan... Thanks ANMUM bagi sample ni dekat saya..... (",)


Wednesday, 21 December 2011

Jom layan....

video

Nurul cukup suka video.. Taktau la kenapa..Mungkin sebab nampak mata yang besar2 kot..hahahha. Sebenarnya saya nak cari lagu ABC.. Tapi terpandang lagu ni.. saja2 la bukak nak dengar.. Sekali Nurul suka plak... Saya pun download la untuk Nurul.. Pada saya lagu ni simple jer tapi ada makna... Saya paling suka perenggan yang last tu... :-)

Ok lah sambil rehat2, jom kita layan video kat atas tu ye... (^_^)



Monday, 19 December 2011

Haaa.... anak ibu buat apa tu???

Pagi tadi tengah saya dok sibuk2 dekat dapur... Tiba2 saya dengar bunyi dekat ruang depan rumah saya.. dok fikir jugak bunyi apa tu... setahu saya Nurul tengah tidur.. Takkan plak dah bagun... Tapi dia buat apa plak..... Hurmmmm.

Saya pun pergi la jenguk.... Nak tahu saya nampak apa??



 Ini la yang saya nampak.... Memang betul Nurul dah bangun dan tengah dok kusyuk tekan2 keyboard....



Bukan setakat tekan, Nurul dok ketuk2 plak laptop saya ni.... Pastu nak tahu dia buat apa??



Habis dia tolak laptop saya tu jatuh atas lantai... Uwaaaa.. habis la laptop ibu tu sayang.... Nanti ibu takleh nak berblog & berfacebuk dah...hhehehe.. :p.


 Last sekali, pose terakhir Nurul sambil buat muka tak bersalah... hahaha.. Sebelum Nurul buat benda lain baik saya angkat dia.....huhuhu.



Monday, 12 December 2011

Alhamdulillah...

Tadi waktu saya nak bukak blog, sekali blog saya dah kena removed... Mula2 tak percaya jugak.. Saya tutup dan bukak balik... Tetap ayat yang sama cakap blog saya kena removed....  Tak puas hati ni.. saya cuba plak bukak blog guna Mozilla.. Sebelum tu saya bukak guna Internet Explore.. Resultnya sama jugak...Blog saya dah kena removed...Uwaaa... Nak menangis jer rasa... :-(

Saya cuba jugak cari apa sebabnya blog saya kena removed tapi tak plak jumpanya... Puas godek sana sini dan malas dah nak pening2 kepala, baik buat blog baru jer la...  Cadang nak guna akaun blog GA & Contest saya... Senang sikit 2 blog dalam 1 akaun kan.. Sebelum ni blog saya dalam 2 akaun yang berbeza... 

Saya pun logout akaun blog ni... Konon2 nak masuk la akaun lagi 1 tu, tapi tergerak hati nak cuba balik login guna akaun blog ni... So saya cuba lagi.. tak sangka plak boleh login dan kuar blog la saya....Alhamdulillah, syukur sangat2... Saya ingat dah tak boleh bukak dah blog saya ni.....



 p/s : Betul kata Cik Abang, kadang2 kita perlu ikut kata hati kita.... Hati tak pernah berbohong kan??

Thursday, 8 December 2011

"JOM TAMBAH FOLLOWER"


jom ramai2 kita join... KLIK SINI YER
due date :
11.12.11

 Tadi waktu saya bukak blog ternampak Lulu Pages ada anjurkan segmen untuk tambahkan followers.. Dah lama saya tak join segmen2 camni...  Hurmmm, tiba2 plak terasa nak join.. Mana tahu kot2 boleh tambahkan followers saya yang ciput ni... Selain tu boleh jugak saya berkenalan dengan blogger2 yang lain dan mengeratkan lagi hubungan silaturahim..  (^_^) 


Kami di KLCC (^_^)

First time masuk KLCC... hehehe 


Punya la ramai orang dekat KLCC ni..


Sebenarnya kami nak masuk Petrosains ni.. Tapi tak dapat plak coz tiket dah habis... Isk kecewa betul..  Yang paling kecewa cik abang saya la... * Siap cakap kat saya lagi nanti tahun depan buat la lawatan dekat sini...hehehhe.. Saya tanya kenapa??nak ikut ker??.. Cik Abang senyum jer.... hehehe..* 
Ok jugak kan bawak kanak2 tabika datang sini... (",)


Tak dapat masuk, dapat bergambar depan pintu masuk Petrosains pun jadi lah...hahahha


  bergambar dengan adik ipar...


 Sempat bergambar di tasik dengan mak mentua saya... Taim ni dah nak hujan... Kalau tak boleh jalan2 dekat sekitar tasik tu...

Last sekali saya bergambar dengan....
\/
\/
\/
\/
\/

biras saya a.k.a  Mama Idlan...

Thanks a lot coz bagi kami tinggal umah kak ja... Lain kali boleh la kami datang lagi...mueheheh..

p/s : bila nak datang umah kami plak??? heheheh

Monday, 5 December 2011

Nurul dah tumbuh gigi...

Semalam waktu nurul tengah nganga mulut dia saya ternampak ada benda putih dekat gusi dia..  Dalam hati dah risau dah.. takot nurul ni makan tisu or kertas ker..  

Bila saya nak ambil jer benda tu tiba2 saya rasa bahagian tu keras... Saya pun tengok2 lagi dekat gusi Nurul tu... Nak tengok benda apa yang keras tu... Sekali saya tengok benda putih tu sebenarnya gigi Nurul nak tumbuh.. Mula2 tak percaya jugak, tapi bila saya perhati betul2 memang betul lah ada gigi nak tumbuh.. Saya pun apalagi cepat2 bagitahu cik abang pasal benda ni..hehehe

Patut la cik abang ada bagitahu yang hidung dia terasa pedih lepas Nurul gigit... Rupa2nya taim tu gigi Nurul dah tumbuh.. Cuma kami berdua jer tak perasan..




p/s : Baru saya teringat, Agaknya semingu dua ni Nurul meragam sebab sakit nak tumbuh gigi... Kesiannya anak ibu ni....

Friday, 2 December 2011

Jalan2 di Putrajaya

Minggu lepas saya dan keluarga cik abang jalan2 dekat Putrajaya... Hurmmm dah lama betul saya tak pergi Putrajaya.. Seingat saya last sekali saya pergi Putrajaya tahun 2008 waktu saya tengah kursus dekat Melaka.. Dulu saya pergi taim siang tapi kali ni saya pergi taim malam..

Ok lah malas cakap banyak, jom jer la kita layan gambar2 kat bawah ni... (",)






 






 Dalam banyak2 gambar, saya paling suka gambar ni...  nak tahu kenapa?? sebabnya ini la satu2nya gambar yang Nurul tersenyum...

p/s : nanti saya update gambar kami dekat KLCC plak... :-)

Tuesday, 29 November 2011

Hadiah dari Mia Craft dah sampai (^_^)

Assalamulaikum semua....

I'm back!!!! hehheheh. 

Dalam entry ni saya pernah bagitahu yang saya menang GA anjuran Mia Craft kan.. Sebenarnya hadiah ni dah lama sampai, tapi saya tak sempat nak tulis.. Taim hadiah ni sampai saya dok sibuk nak sambung belajar dekat Maktab.. Alih2 tak jadi plak belajar..huhuhu


Saya dapat hadiah keychain... Comel jer keychain ni.. Bentuk Love..hehe. Nampak tak ada butang2 baju kat keychain tu?? Kreatif kan.. Walaupun keychain ni simple tapi lepas letak butang2 baju tu, keychain ni nampak lagi menarik... Terima kasih banyak2 Mia... Saya suka sangat hadiah ni... (",)

Saturday, 19 November 2011

Sukaneka Kanak-kanak Tabika Batu 20

 Pada hari rabu baru2 ni sukaneka gabungan Tabika2 KEMAS telah diadakan.. Actually Sukaneka ni dah beberapa kali tertangguh.. Ingatkan tak jadi dah.. mungkin dah rezeki kanak2 ni, dapat jugak la sukaneka ni dijalankan.. 

Terdapat beberapa acara yang dijalankan iaitu....

lari junjung pundi kacang
 kepit bola

  lari dalam karung

bawa bola pingpong dalam sudu..

dan acara tarik tali..

 Semua kanak2 bersalaman..

Acara yang seterusnya mestilah acara.....
 penyampaian hadiah.. Kami johan 2 acara jer.. acara yang lain2 tu dapat tempat 2 dan ke 3.. Jadilah.. yang penting kanak2 ni happy.... Tak gitu??hihihi.

Last sekali tak lengkap la kalau takda....


gambar Cikgunya...muahahaha..
 Kami bergambar bersama hadiah yang dimenangi... (^_^)


Sambutan 50 Tahun KEMAS

Hari isnin baru2 ni saya dan kawan2 ke PWTC untuk sambutan 50 tahun KEMAS... Kami semua bertolak dalam pukul 8 pagi dan sampai pada pukul 11.30 pagi.. Sampai2 jer tengok orang punya la ramai.. Mana taknya semua warga KEMAS pelbagai jurusan turun dekat PWTC ni.. So bayangkan la camna keadaan dekat situ... 

Saya nak jalan pun pegang2 kawan.. Bukan apa, takut hilang..hehehe. Nanti jadi satu masalah plak orang nak mencari kita.. Dah la baju semuanya warna sama jer.. huhu. Actually waktu nak masuk dalam dewan tu ada macam2 pameran.. Konan2 nak g jenguk la, tapi tak sempat plak... Isk rugi betul lah..  Bukan setakat tak sempat tengok pameran tapi nak bergambar pun tak sempat.. Ni pun curi2 masa jugak tangkap gambar... Buat kenang-kenangan..  (",)








Thursday, 17 November 2011

Boleh tolong tak??

Esok merupakan last day saya mengajar sebelum kanak2 tabika bercuti panjang...Hurmmmm... Sekejap jer masa berlalu kan... tak sedar dah nak cuti sekolah dah. Kan best kalau saya pun cuti sama..hihihi. 

Actually esok saya ada lah buat jamuan sikit.. Kiranya jamuan ni jamuan perpisahan la untuk kanak-kanak tabika ni.. 

Tapi yang jadi masalahnya saya tak tahu nak bagi hadiah apa untuk ibu bapa kanak2 tabika ni... Kawan2 boleh tolong bagi idea tak hadiah apa yang sesuai untuk ibu bapa kanak2 tabika ni???

p/s : tolong menolong amalan yang mulia.. :-)

 Thanks A Lot !!!

Wednesday, 16 November 2011

Nurul dah boleh menjulur

Story ni berlaku dekat kampung saya.. sehari sebelum hari raya haji.. masa tu saya dan cik abang macam biasa la tengah main2 dengan Nurul..  tapi Nurul ni mainan dia taknak main, yang dia suka benda2 yang tak boleh main.. misalnya remote tv, handphone, buku2… selalunya saya bagi jer.. takda nak sekat2 pun.. tapi nurul main2 tu dalam pengawasan kami berdua la… 

Ok lah balik pada story tadi, saya ni tiba2 la gatal tangan dok letak remote tv ni depan nurul.. saja nak tengok reaksi nurul.. tapi yang bestnya nurul ni boleh angkat lutut dia nak ambik remote tu..  ala2 menjulur tu..heheheh.. mula2 saya tak percaya, betul ke Nurul dah menjulur.. saya buat macam tu 2 3 kali jugak la.. Memang betul la anak saya dah menjulur... :-) 

Hurmmm... agaknya Nurul ni nak tunjuk dekat opah dan atuk dia kot yang dia dah boleh menjulur ke depan..hahahha.. Sekarang ni bila kami berdua nampak jer Nurul nak pegang barang, cepat2 kami tarik barang tu bagi jauh sikit.. bagi Nurul bergerak ke depan..hehehe.

Ohya baru saya teringat, agaknya dulu waktu nurul angkat2 lutut tu agaknya dia nak menjulur kot…  sebab bila fikir balik cara Nurul ni angkat lutut sama macam dia nak ke menjulur depan.. Mula2 angkat lutut pastu terus ke depan.. (^_^)

 

Saturday, 12 November 2011

Dapat hadiah lagi.... (^_^)


9 november lalu genaplah umur saya 25 tahun… kejap jer masa berlalu.. tak sangka umur  saya dah makin meningkat.. Dalam erti kata lain dah tua la… Ohhh tidakkk !!!. Tapi tua pada angka dan tidak pada wajah…muahahah ( ayat nak sedapkan hati sendiri)hihihi..

Orang yang first sekali wish birthday kat saya siapa lagi kalau bukan Cik Abang saya.. tepat pukul 12 cik abang dah wish.. suker3..  Actually saya tunggu jugak siapalah orang yang first wish kat saya.. nak harapkan cik abang rasanya tak kot.. sebab cik abang suka lupa.. Tak sangka plak Cik Abang boleh ingat..  Esoknya baru la keluarga dan kawan2 saya.. Thanks a lot semua.. (^_^)

Nak tahu?? Pembantu saya pun sama birthday dengan saya tau..  tak sangka betul.. Tapi kami berlainan tahun.. Pembantu saya bagi hadiah kain pasang dekat saya…  boleh lah saya buat baju kurung nanti.. jimat sikit, takyah beli kain dah…muahhaha..



 Ini la kain pasang pemberian pembantu saya...  (",)

Thursday, 10 November 2011

Dapat hadiah FM !!

Syukur alhamdulillah, Rezeki menang GA lagi. Kali ini saya menang GA ; Ole-ole Pangkor by Koqin Karemo.  Sebenarnya saya pada mulanya saya tak join GA ni.. Bukan saja2 taknak join tapi line internet slow yang amat.. Pastu nak upload gambar pun punya la payah.. Isk tak suker betul..huh.. 

Dah banyak kali cuba tapi masih tak boleh.. Saya ingat kalau yang terakhir tu saya hantar tak boleh jugak saya nak stop jer... Tapi tak sangka boleh plak... Agaknya DIA nak saya usaha sikit, jangan cepat putus asa.. :-)

Nak tahu saya menang apa??jom tengok kat bawah ni...



Saya menang VARIOUS CREATURES FRIDGE MAGNET... suker3... Tak sabar nak lekat dekat peti ais.. mesti nampak comel jer....hihihi


Yang ni plak nombor bertuah saya (",)

Thanks Koqin Karemo kerana sudi anjurkan GA ni.. Tak lupa jugak thanks to Jaajahat dan Intan Berlian kerana sudi inform pasal kemenangan saya ni... (",)


Thanks A Lot... 

Thursday, 3 November 2011

Dapat surat dari Maktab...

Tengahari tadi saya dapat panggilan dari my mum. My mum bagitahu yang saya ada dapat surat... Dalam hati berdebar2 dah, siapa lah yg saya surat ni.. Kawan2??tak mungkin kot... Saya pun tanya my mum siapa yang bagi surat tu.. Rupa2nya surat tu dari Maktab.. Saya dikehendaki lapor diri pada cuti sekolah ni...

Actually sebelum ni saya sambung belajar dekat Institut Perguruan Lembah Pantai, KL. Saya pergi belajar setiap kali cuti sekolah.. Kiranya macam kursus la.. Tapi saya kursus dalam cuti.. Sepatutnya bulan Mei yang lepas saya pergi belajar tapi disebabkan saya bersalin, so saya decide nak tangguh belajar...

Hurmmm, susah hati la plak nak pergi belajar ni... nak tinggalkan Nurul.. Dah la pergi belajar tu sebulan.. So kalau Cik Abang tak datang jenguk saya dalam sebulan tu, maknanya sebulan lah jugak saya tak dapat tengok Nurul... Uwaaaa... Tak sanggup rasanya...  :-(

Wednesday, 2 November 2011

Permulaan November yang mengembirakan (^_^)

Alhamdulillah, rezeki menang GA lagi... Tadi waktu bukak blog GA saya ternampak Ibu Alisha dan Nisa inform pasal kemenangan saya.. Sekarang ni saya dah jarang bukak blog GA ni.. Tu yang tak perasan pasal kemenangan ni.. 
 
Kali ni saya menang "GIVEAWAY Mia's Craft".. Saya menang bagi cabutan bertuah... Saya dapat tempat pertama.. (",)


3 pemenang CABUTAN BERTUAH pula ialah :

Tempat Pertama


Oh baru saya perasan yang Nisa pun menang GA ni.. Nisa menang bagi REFERRAL TERBANYAK. Tahniah Nisa... Kalau tak salah saya, ini merupakan kemenangan kami berdua yang pertama sejak join GA ni... 
 
Terima kasih banyak2 Mia's Craft sebab sudi anjurkan GA ni.. Tak lupa jugak terima kasih buat Ibu Alisha dan Nisa sebab inform dekat saya pasal kemenangan ni... :-)

Nak tengok keputusan penuh.. Klik SINI  
 

Tuesday, 1 November 2011

A.N.A.K.

Thanks Intan Berlian kerana tag saya untuk soalan2 macam ni... Best jugak dapat jawab soalan ni.. Rasa macam jawab exam jer...hahhhha..  Malas cakap banyak.. jom la kita baca sama2 yer... :-)

1. How old were you when your first child was born?
Umur saya 25 tahun... tapi dalam surat beranak Nurul Umur saya 24 tahun..

 2. What month and year was your youngest child born?
Nurul lahir bulan Mei yang lalu.. 22/05/2011.. pada pukul 10.02 mlm

3. How did you feel when you first found out you were pregnant?
Gembira + terkejut sangat2.. Alhamdulillah Allah makmulkan doa kami berdua.. Saya kosong 8 bulan pastu barulah ada rezeki menimang cahaya mata..
4. Who did you tell first?
Cik Abang orang pertama yang tahu saya pregnant.. Lepas tu mak, ayah dan mak mentua saya..

5. How many pounds/kg did you gain during your first pregnancy
Berat saya sebelum pregnant 48 kg.. Lepas tu berat saya naik jadi 60 lebih.. berbelas kilo jugak la naik... tapi selepas bersalin berat saya turun jadi 50 kg.. maintain la sampai sekarang...

6. What did you crave while you were pregnant?
Semua saya telan, pantang jumpa..hahha.. tapi yang saya tak boleh lupa tu saya teringin sangat nak makan buah menia.. Jenuh jugak la Cik Abang cari.. Eala bukan musim, susah la nak jumpa... bila dah jumpa makan tak ingat dunia.. dapat plak yang besar2 + manis.. perghhhh.....

7. Did you find out the gender of your first child? Why or why not?
Nak tahu sangat.. mula2 tu kami berdua kalau boleh nak anak lelaki.. Tapi lama2 kami berdua tak kisah dah anak lelaki @ perempuan.. yang penting semuanya selamat... :-)

8. Did you have any complications during your pregnancy?
Alhamdulillah.. Takde, cuma muntah2 jer.. tu pun waktu pagi2.. 

9. How much did your first child weigh?
Berat Nurul waktu lahir 2.8 kg.. Lepas seminggu, berat Nurul turun.. Taim tu Nurul kena kuning.. teruk jugak. Hampir2 nak tukar darah... 

10. Was your first child early, late, or on time?
Nurul lahir awal seminggu dari tarikh jangkaan..

11. What is the most difficult challenge or health issue that any of your children have faced?
Saya tak boleh lupa waktu Nurul kena sakit kuning... Setiap beberapa jam doktor akan ambil darah Nurul.. kaki tangan semua kena cucuk.. Sedih betul taim tu... kalau boleh saya nak ganti tempat Nurul.. Lepas tu alhamdulillah Nurul sihat.. Sekarang ni plak Nurul selsema.. tapi dah makin kurang..

12. What's your favorite part of being a mom?
Setiap saat semuanya indah... Dapat melihat perkembagan Nurul yang semakin hari semakin maju.. walaupun bekerja tapi saya tetap luangkan masa saya dengan Nurul..

13. Do you think it's easier to be a mom or a dad?
Bukan mudah menjadi ibu atau ayah..  Banyak benda terpaksa dikorbankan... Tapi saya gembira dengan kehidupan saya sekarang... :-)

14. What is the best piece of advice you could give to someone who is about to have their first child?
Pada saya paling penting mesti bersedia dari segi mental dan fizikal... jangan risau tentang kewangan kerana setiap anak ada rezekinya.. janji kita berusaha dan berdoa, insyaAllah akan dipermudahkan olehNya..

15. Did you always think you'd have kids?
Mestilah.. hihih. Alhamdulillah kehadiran Nurul menceriakan lagi kehidupan kami berdua.. 

16. What's been the biggest surprise about motherhood?
Ketika saya selamat melahirkan Nurul.. 9 bulan saya mengandungkan Nurul akhirnya saya dapat melihat Nurul lahir ke dunia ni.. Ya Allah bersyukur sangat2..

17. Are there things you miss about life before kids?
Rindu sangat sangak kecik2 dulu.. takda pikir apa2 pun.. yang tahu main jer...hihihi

18. How many children do you have?
Baru seorang.. Nurul Afiqah binti Abdul Rahman.

19. Do you plan to have any more children?
Yup, tunggu Nurul besar sikit dulu.. tapi kalau dah rezeki saya terima jer...hihihi

20. Who's the mom that you admire most? 
Dah semestinya mak dan mak mentua saya... (",)





Nurul umur sehari



Gambar terbaru Nurul ketika diusia 5 bulan..


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...