Friday, 22 May 2015

Selamat Hari Lahir Nurul Afiqah...

Hari ini genaplah umur Nurul 4 tahun...sekejapnya masa berlalu.. rupanya dah 4 tahun Nurul lahir ke dunia.. Dugaan dan cabaran mendidik mu anak.. Itu semua menjadikan ibu dan ayah kuat agar dapat mendidik mu menjadi insan yang berguna, berjaya di dunia dan juga di akhirat.. Insya Allah




Hari Lahir Nurul Afiqah... Ibu dan ayah sentiasa berdoa agar Nurul diberikan kesihatan yang baik, umur yang panjang, menjadi kakak yang baik kepada adik nanti dan dilindungi olehNya... Amin Ya Rabbal Alamin.








Thursday, 14 May 2015

Nurul suka makan Buah Nangka...???

Dah banyak kali saya dengar Kak Yana bagitau Nurul suka makan buah nangka.. kali pertama saya dengar saya anggap biasa je.. Tapi bila dah bagitau banyak kali saya jadi terpikir betul ke tak... Sampai lah semalam saya pergi sekejap rumah Kak Yana.. nak bagitau petang ni saya nak hantar Nurul.. Waktu nak balik tu dia bagi saya buah nangka.. lagi sekali dia cakap Nurul suka makan.. 
 
So maghrib semalam saya saja je test Nurul.. betul ke Nurul suka... mula2 saya tunjuk Nurul tak berminat pun... tapi saya ulang lagi kalau tak silap 2 kali saya tanya Nurul nak makan tak.. terus Nurul cakap nak... saya bagi seulas.. habis tau Nurul makan.. saya bagi seulas lagi.. habis jugak dimakan.. last2 saya kupas banyak2 letak dalam piring...hehehe.. banyak jugak lah budak bertuah ni makan.. 5 @ 6 ulas... 
 
Lepas2 ni ayah kena cari tanah lah buat dusun buah2an.. tanam pokok nangka dan pisang banyak2... sebab anak suka makan...hahahha. haishhhh macam best je kan ada dusun buah2an pastu ada pondok kecil.. leh kelah2 makan buah2an dalam pondok tuh... muahahha..




(^_^)



Thursday, 30 April 2015

Jalan2 di Bukit Bendera Lagi...\^_^/

Waktu godek2 gambar dalam handphone saya ternampak gambar kami dekat Bukit Bendera.. dah 2 kali kami 3 beranak naik Bukit Bendera.. Kali pertama dengan family saya dan kali 2 dengan family Cik Abang... Kat atas bukit tuh sejuk je tau... sesuai kalau nak honeymoon.... ecececehhh.. ahahhah.

Ok, Jom cuci mata dengan gambar kami di Bukit Bendera...







 Nenek dengan Cucu.. (",)

 Nurul, Nenek & Maksu





Opsttttt..... muahahhaha.....





SeputihSalju : Tempat Dinner yang SEDAP + TERBAIK






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...