Wednesday, 26 November 2014

Selangkah je lagi

 Selangkah untuk menggengam Diploma Pendidikan Awal Kanak-kanak...


Esok kami 3 beranak ke sini.. isk berdebar-debar pulak saya rasa.. Almaklum lah dah lama tak naik pentas.. last waktu saya konvo untuk Sijil Pendidikan Awal Kanak-kanak dulu.. Semoga semuanya berjalan dengan lancar dan kami selamat pergi dan selamat kembali... Amin Ya Rabbal Alamin







Tuesday, 25 November 2014

Saya SAYANG Kamu...!!!

Ya Allah... saya tak tahu macam mana nak citer.. tapi saat saya tulis entry nih saya terasa lain sangat.. saya cerita dari awal ye.. kisah nih baru lagi berlaku.. saya dalam misi mengemas bilik ke 3.. nak bagi clear apa yang patut.. lagipun saya dah habis belajar.. so buku2 yang ada saya simpan dalam storage box.. senang + tak mudah rosak.. Kalau bab2 kertas yang tak guna pulak saya jenis suka simpan.. dok kumpul dalam plastik sampah.. boleh jual.. dapat la jugak SEN.. hehehe

Bayangkan lah praktikum saya bertaip.. kompem ada cacat celanya.. kadang2 dah taip elok2 printer buat hal pulak.. selalunya ptrinter lah yang problemnya.. haishhh.. dah hujung tarikh pratikum baru printer nih ok.. tu pun lepas kena belai + puji-puji sikit.. hahaha. fuhh taim printer problem cabaran betul saya rasa.. huhu.
 
Ada 1 hari tuh Cik Abang terlebih rajin menolong sama... opstt cik abang memang rajin pun.. uhuk2.. semua para2 suami rajin kan bantu isteri.. (^_^) . Cik abang dok masuk kan kertas yang ada dalam plastik sampah tu ke dalam 1 kotak besar.. 3 plastik sampah muat 1 kotak besar.. siap ada balance lagi..huhu.

Dah penat, kami makan.. tengah2 makan.. cik abang cakap.. " tengok abang kemas sekejap je dah clear.. macam mana lah kalau abang takde nanti ".. Ya Allah.. saya tak boleh bayangkan.. serius saya tersentap tau.. ini kali ke 2 cik abang cakap macam nih.. kali pertama masa saya ambik lesen kereta.. memang cik abang banyak sangat bantu saya.. tambah2 lagi bila saya pergi belajar dulu.. nih saya dah habis belajar saya tahu cik abang rasa lega sangat.. bukan cik abang je saya rasa macam tuh saya pun terasa lega sesangat-sangat.. mencabar betul belajar sambil bekerja nih..





 SeputihSalju : Semoga Engkau panjangkan umur suami ku Ya Allah.. dan berikan dia kesihatan yang baik.. Amin Ya Rabbal Alamin..


SeputihSalju : Itu lah kelebihan suami.. kita isteri selalu berfikiran singkat.. berbanding dengan para suami yang berfikiran jauh.. memikir kesan dari setiap sudut.. tidak mengikut emosi berbanding dengan kita kaum isteri @ wanita



 " Lelaki dikurniakan banyak akal berbanding dengan perempuan yang mempunyai satu akal... "







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...