Friday, 19 January 2018

Selamat Datang 2018

Assalamualaikum semua....

Entry pertama dan pendek sebagai pembukaan untuk tahun 2018 ni.. ermmm, tertiba harini terasa rindu nak menaip di blog ni setelah sekian lama menyepi... rindu nak menaip, tapi taktau nak taip apa... macam mana tuh ek?? hahahaha.

Ok lah jumpa lagi untuk entry akan2 datang ye... nak cari ilham dulu...kikiki





SeputihSalju: Setiap hari adalah proses pembelajaran bagi kita semua... sentiasa lah perbaiki diri menjadi lebih baik dari sebelum2 ini.. InsyaAllah..

SeputihSalju : Ya Allah engkau jadikan lah anak2 ku anak yang soleh dan solehah, taat pada perintahMu, mendengar kata orang tua... berjaya di dunia dan di akhirat.... Amin Ya Rabbal Alamin

Friday, 5 May 2017

Bento Kakak Nurul

Haishhhh... sejak 2, 3 bulan kebelakangan ni saya kemaruk beli acuan untuk buat bento Nurul... orang lain dah lama terjebak, saya baru mula... Tambah2 sejak biras saya invite masuk group bento, lagi lah saya teruja tau...!!!

Tengok kat group rajin benor mak2 buat bento kat anak depa... macam2 bentuk.. kreatif sungguh. tu semua nak tarik minat anak2 makan kan... kalau anak2 yang liat makan sayur, bila di gubah bagi bentuk yang menarik kompem anak rasa teruja nak makan...!!! bukan anak2 je yang teruja mak2 pun rasa nak makan sama... muahahha.

Bagus berbento ni dapat mengeratkan kasih sayang ibu dengan anak... cewahhhh... ater bila kita mak2 ni masak dengan kasih sayang anak2 yang makan pun dapat kasih sayang saya kita salurkan melalui makanan kan... hahahha. Selain itu dari segi kebersihan... pasti terjamin... of coz lah kita mak2 ni nak berikan yang terbaik untuk anak kita.... dok gitu????

last kasi up gambor bento kakak Nurul... nak bawak pegi rumah pengasuh... kudap petang.. kikikikki.





Acuan ni saya beli kat Mr.Diy.... (",)


Thursday, 20 April 2017

Rindu blog

Assalamualaikum... selamat petang..

Hari ni ntah kenapa saya tertiba rindu dekat blog... bukak blog.. alahai last saya up entry bulan 12 tahun lepas.... lama dah saya tinggal blog nih... udoh bersawang... hahaha.

Banyak yang saya nak kongsikan dekat sini tapi bila bukak je laptop, mood nak menulis hilang... tutup balik laptop... ermm.. lagipun banyak sangat kekangan, tambah2 tahun nih...

Bila saya belek entry lama2, saya perasan kisah yusuf sikit sangat saya tulis... boleh bilang dengan jari.. alahai kesian dia... tak dapat dia nak baca peel dia waktu kecik2 nanti.. In sha Allah bila berkelapangan saya akan ambik sikit masa up entry....biar lah makan tahun pun baru saya tulis janji kenangan untuk dia ada... (^_^)




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...