Wednesday, 1 July 2015

Wordless Wednesday #5



Sumber : FB

 
Janji Allah itu Pasti... Usaha, Berdoa, Bertawakal...








SeputihSalju : Kata2 semangat untuk mereka yang sedang ber "TTC"...





 

Monday, 29 June 2015

cerita ini lagi... (",)

Bismillahirrahmanirrahim..

Alhamdulillah di atas anugerah yang terindah ini... selasa 16/6/2015 saya ke klinik untuk buat buku pink.. saya buat buku pink dekat klinik desa dulu lepas tu ke klinik ibu dan anak untuk ambik darah + jumpa doktor.. prosedur yang biasa kita kena lalui... nurse tu timbang berat + tinggi saya... waaa... berat udah naik.. hehehe. Tapi saya suka berat saya sekarang berbanding semasa kali pertama buat buku pink Nurul.. hehehe. Ada isi sikit.. dulu rasa tulang je...ahahaha.

Nurse tu check sama ada saya ada tiroid..check breast... takut ada benjolan.. check perut.. ambik darah untuk tau hb saya berapa.. setakat ni okay.. semuanya okay.. harap2 okay sampai lah masanya.. Amin.. bukan apa kalau tak okay panjang citer pulak.. asyik berulang ke klinik... Kalau boleh takmo lah macam tuh..

Di hari pertama dalam bulan ramadhan saya dah tunjuk gambar scan baby.. hari ni pulak saya tempek gambo buku pink... bukan apa rasa macam tak lengkap pulak takde letak gambo buku nih..hehehe.

 
Saya di jangka bersalin tahun hadapan, bulan Januari.....  Doakan semuanya selamat ye... Amin Ya Rabbal Alamin..










 

Tuesday, 23 June 2015

Ingat dan tuntut...heheh

Nurul ni ingatan dia kuat tau.. apa kita cakap mesti dia akan ingat dan tuntut.. haaa tu lah.. sapa suruh janji.. dah janji kena lah tunaikan.. saya cukup tak berkenan kalau orang dah janji tapi tak tunaikan.. tambah2 kalau janji "sesuatu yang penting".. akibat kita yang kena tanggung.. dulu janji tak pikir boleh ke tak, mampu ke tak.. yang susahnya kita lah...

ehhh apa plak saya melalut nih.. adehh terluah perasaan kejap.. padahal nak tulis pasai Nurul.. tak pasai2 mukadimahnya pasai pekara lain.. Abaikan je okay.. heheh. Alkisahnya pagi tadi kami berdua pergi kedai beli barang sekolah.. Nurul masuk2 je kedai nampak aiskrim dalam esbok tuh.. haishh mata tu nampak aje.. Nurul dok mintak2 aiskrim pulak.. saya ni nak cepat dok pujuk cakap nanti balik ibu beli.. sekali waktu nak balik rumah lalu plak kat kedai yang kami pergi pagi tadi... apa lagi bila dah nampak kedai tu mula lah Nurul tuntut balik apa yang saya dah cakap dengan dia.. Tapi saya tak beli pun.. malas dah nak singgah.. ekekee. Nanti2 lah ibu beli ye anak.. kasi suprise sikit.. waktu balik dari rumah pengasuh, bukak je pintu nampak aiskrim atas meja.. wahhh kompem Nurul teruja..muahaha..

Ohya pagi tadi Nurul ikot saya pergi sekolah.. ikot mood dia.. seminggu ada lah 2,3 kali dia sekolah.. selebihnya dok umah Kak Yana.. saya tahap umur Nurul ni malas nak paksa sangat... Tapi tahun depan takleh ponteng2 ye....hehehe.






SeputihSalju : Tertiba rasa macam nak cari lah bekas isi aiskrim.. yang macam citer Upin & Ipin tuh.. agak2 kat mana ye ada jual????
 






 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...