Friday, 24 October 2014

Perbualan ibu dan anak


Malam semalam tengah siap2kan nurul saya saje je tanya nurul..


Saya :  Esok (jumaat) nurul ikot ibu pergi sekolah ye..
Nurul : Taknak, nurul nak mama
Saya : Kenapa nurul taknak pergi sekolah ??
Nurul : Diam sambil ngeleng kepala
Saya : Ulang balik.. kenapa nurul taknak pergi sekolah ??
Nurul : Tak jawab soalan ibu tapi nurul jawab.. Ibu pergi sekolah, ayah pergi kokok @ pokok, nurul pergi mama.. hahahaha.. Bijak2 (",)






SeputihSalju : Ayah pergi kokok @ pokok maksud nurul ayah kerja tanam pokok..  (^_^)



SeputihSalju : Pagi tadi waktu saya start enjin kereta nurul tersedar laju je cakap nak pergi sekolah.. so harini nurul ikot ibu pergi sekolah.. (^_^)





Thursday, 23 October 2014

Cerita raya kami

Adoiiiiii.... orang dah lama publish entry raya saya baru terkedek2 nak publish.. Takpe lah lambat pun lambat lah.. janji ada, boleh lah buat kenangan dekat kami nanti.. terutamanya nurul.. 

Jom layan cerita raya kami 3 beranak ye... opstt takdelah cerita menarik pun.. kikikiki.

Gambar raya tahun nih.. tema warna tahun nih peach.. mula2 saya plan warna hijau pucuk pisang.. dok sembang2 dengan biras saya boleh pulak sama dengan dia. so decide tukar warna lain.. hehehe. Pening pikir tema tahun nih.. saya ambik langkah mudah belek2 baju yang ada dalam almari.. nak tengok baju warna apa lagi yang takde, sekali terpandang baju melayu cik abang warna peach.. saya suggest dekat cik abang tema tahun nih warna peach.. kebetulan saya memang takde lagi baju warna peach.. hurmm apa lagi terus cik abang kata ok.. saya dah dapat agak mesti cik abang cakap ok sebab nanti tak payah beli baju melayu baru.. kihkih





Dalam dok taknak sama warna tema boleh pulak saya dengan biras saya beli baju dekat tempat yang sama.. warna dan corak berlainan tapi fesyen tetap yang sama.. punya taknak sama sekali tersama jugak..hahahha.. kelakar je rasa.. sebaik kami raya kat kampung sendiri tahun nih.. raya ketiga baru balik Parit Buntar... kalau raya kat Parit Buntar dulu kompem rupa kumpulan nasyid dah.. muahahaha.. sehati sejiwa gitu.. muehehehe.

Hari raya kedua pulak saya pilih warna coklat.. Kain baju nih dah lama saya beli tapi tak bertempah.. awal puasa baru saya hantar kat tukang jahit.. sebaik sempat siap untuk pakai raya..hehee


Muka penat nurul.. langsung tak pandang kamera.. taim nih family Abd Hamid beraya dekat rumah kak mak saya dekat Kota Lama Kiri, Kuala Kangsar... 

 Hari raya ketiga warna merah.. merah apa ntah.. baju nih kawan maktab saya bagi.. kami 1 kelas buat tukar2 hadiah sebagai tanda kenangan.. bila orang dah bagi kita pakai je lah.. jimat takyah beli baju.. cuma saya beli gaun untuk nurul.. nak match dengan baju saya.. ekekeke.





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...