Tuesday, 9 September 2014

Blog SeputihSalju berwajah baru...(^_^)

Entry tertangguh..

Pejam celik pejam celik dah 3 tahun lebih usia blog SeputihSalju.. bermacam-macam cerita yang saya telah kongsikan dekat blog nih.. semuanya berkaitan permata hati saya iaitu Nurul Afiqah, kanak2 di tabika saya.. citer saya dengan cik abang ada lah secoet je.. sebagai sampingan.. ehehehe. Memandangkan dah 3 tahun lebih blog SeputihSalju ni wujud, saya terpikir nak bagi kelainan sikit.. Eala, takda lah orang jemu tengok blog saya kan.. hehehe. ( walaupun blog suam2 kuku je ) muehehe.

Saya mintak tolong Sue Haida edit kan.. saya mana lah pandai buat semua nih.. kikikiki. Sue nih kerja dia memang cepat.. Saya bagitahu nak mintak Sue editkan terus je Sue buat.. dah buat tuh Sue tunjuk dekat saya.. puas hati ke tak @ nak tambah apa2.. apa yang saya nak tambah saya just bagitahu je lah dekat Sue.. mudah betul bekerjasama dengan Sue tau.. Hasilnya memang memuaskan hati saya.. Terima Kasih ye Sue sebab tolong edit blog saya.. InsyaAllah dengan Izin Allah lepas2 nih boleh kita bekerjasama lagi.. (",)





 
  

Friday, 29 August 2014

Tahniah anak muridku..

Alhamdulillah.. rezeki kanak2 nih.. diorang menang dalam pertandingan Hari Potensi Kanak2 Tabika KEMAS Peringkat Zon 1.. so dah menang kena gandakan usaha.. bukan sahaja kanak2 nih tapi cikgu sama.. huhu. kena kerja keras.. banyak lagi yang kena baiki persembahan diorang nih.. (",)

Sebelum pergi kita bergambar dulu.. eheheh


( anak murid saya yang terlibat 3 orang )



bergambar lagi.. nih gambar sebelum bertanding..


Tapi gambar masa kanak2 nih buat persembahan saya tak sempat tangkap.. sayang pulak rasanya..huhu.


Acara yang di tunggu... penyampaian hadiah untuk semua kanak2 yang bertanding..




bergambar lagi bersama hadiah yang di menangi... hehhee


Rasa macam banyak pulak gambar saya letak dalam entry nih.. apa2 pun layan je lah ek.. hehehe.


Semalam mesyuarat kemungkinan tarikh Hari Potensi Peringkat Negeri bulan 9.. taim cuti sekolah.. hurmmm.. tak dapat lah nak bercuti taim cuti sekolah nanti.. baru berangan macam2 nak buat taim cuti sekolah..huhu. Takpelah demi kanak2 nih, tugas saya terima.. cik abang pun okay.. thanks cik abang sebab paham tugas isteri tercinta dia nih.. uhuk2.. muehehe.




Tuesday, 26 August 2014

Soalan yang menguji minda..

Terkejut + terkedu sekejap saya.. pagi sabtu lepas saya tengah dok masukkan baju dalam bag tiba2 Nurul datang dekat saya.. Nurul tanya saya.. " Ibu.. maaf tu apa ??? " Mula2 tuh saya ingatkan saya salah dengar tapi saya jawab lah jugak maksud "maaf " tuh apa.. Tak lama lepas tuh Nurul datang lagi dan tanya lagi soalan yang sama.. hurmm tak salah lah apa yang saya dengar sebelum tuh..
 
Ingatkan soalan tuh berhenti takat hari tu je tapi esoknya @ hari ahad Nurul tanya lagi.. adehh.. jenuh jugak nak menjawab pertanyaan Nurul nih.. nak terangkan dan bagi Nurul paham maksud " maaf " tuh mengikut usia dia.. Serius tak terpikir langsung saya Nurul akan tanya soalan macam tuh.. So lepas2 nih saya kena sentiasa bersedia dengan Nurul.. mungkin akan ada lagi soalan yang menguji minda ditanya dekat saya..





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...