Friday, 5 May 2017

Bento Kakak Nurul

Haishhhh... sejak 2, 3 bulan kebelakangan ni saya kemaruk beli acuan untuk buat bento Nurul... orang lain dah lama terjebak, saya baru mula... Tambah2 sejak biras saya invite masuk group bento, lagi lah saya teruja tau...!!!

Tengok kat group rajin benor mak2 buat bento kat anak depa... macam2 bentuk.. kreatif sungguh. tu semua nak tarik minat anak2 makan kan... kalau anak2 yang liat makan sayur, bila di gubah bagi bentuk yang menarik kompem anak rasa teruja nak makan...!!! bukan anak2 je yang teruja mak2 pun rasa nak makan sama... muahahha.

Bagus berbento ni dapat mengeratkan kasih sayang ibu dengan anak... cewahhhh... ater bila kita mak2 ni masak dengan kasih sayang anak2 yang makan pun dapat kasih sayang saya kita salurkan melalui makanan kan... hahahha. Selain itu dari segi kebersihan... pasti terjamin... of coz lah kita mak2 ni nak berikan yang terbaik untuk anak kita.... dok gitu????

last kasi up gambor bento kakak Nurul... nak bawak pegi rumah pengasuh... kudap petang.. kikikikki.





Acuan ni saya beli kat Mr.Diy.... (",)


Thursday, 20 April 2017

Rindu blog

Assalamualaikum... selamat petang..

Hari ni ntah kenapa saya tertiba rindu dekat blog... bukak blog.. alahai last saya up entry bulan 12 tahun lepas.... lama dah saya tinggal blog nih... udoh bersawang... hahaha.

Banyak yang saya nak kongsikan dekat sini tapi bila bukak je laptop, mood nak menulis hilang... tutup balik laptop... ermm.. lagipun banyak sangat kekangan, tambah2 tahun nih...

Bila saya belek entry lama2, saya perasan kisah yusuf sikit sangat saya tulis... boleh bilang dengan jari.. alahai kesian dia... tak dapat dia nak baca peel dia waktu kecik2 nanti.. In sha Allah bila berkelapangan saya akan ambik sikit masa up entry....biar lah makan tahun pun baru saya tulis janji kenangan untuk dia ada... (^_^)




Tuesday, 6 December 2016

Kenduri Akikah dan naik buai Muhammad Yusuf

entry lama.. 13/3/2016


Alhamdulillah selesai kenduri aqiqah dan naik buai Muhammad Yusuf... kebetulan kakak saya yang sulung belum buat aqiqah lagi untuk anak2 dia... kami sepakat kongsi2 bahagian tumbangkan seekor lembu terus dan buat pada hari yang sama kakak kedua saya kahwin.. senang sekali jalan... 

Selain kenduri aqiqah, saya buat naik buai untuk Yusuf jugak.. dulu kakak Nurul buat.. si Yusuf pun kena lah buat jugak... adil..ekeke. eehhh ala dah alang2 buat kenduri sekalikan je lah naik buai tuh... Buaian pun saya buat takde beria2 pun... still guna cara lama.. kata orang janji buat je... hehehe.






Bulat je Yusuf taim ni... sekarang ni dah lasak.. hilang bulat2 ketul2 dah... hehehe.







SeputihSalju : Ya Allah engkau jadikan lah anak2 ku anak yang soleh dan solehah, taat pada perintahMu, mendengar kata orang tua... berjaya di dunia dan di akhirat.... Amin Ya Rabbal Alamin






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...