Sunday, 30 October 2011

Nurul dah pandai angkat lutut!!.

Alhamdulillah semakin hari Nurul banyak menunjukkan peningkatan... Sekarang ni Nurul dah mula angkat lutut dia..hihihi. Macam gaya nak merangkak.. Tapi tak lama, sekejap jer...







* Ini la beberapa gambar yang sempat saya tangkap *
 
 Actually saya tak sangka perkembangan Nurul ni cepat.. Nurse yang check Nurul pun cakap camtu.. Tapi bila dah cepat ni, berat Nurul tak naik2 la plak.. Kalau naik pun tak banyak, sikit jer.. Susah hati bila pikir berat Nurul ni.. Hope bulan depan berat Nurul naik la... 


8 comments:

IntaNBerliaN said...

go nurul go nurul..!! cepatlah mrangkak.. kak alisha dulu 6 bulan dah merangkak.. nanti leh cpt2 main dgn kak alisha..hihii

IntaNBerliaN said...

kome kne bg jugak dia minum byk2 susu.. sbnarnya xnk bg anak kurg berat.. jgn bagi dia main sgt.. bykkan dia tido so, kurglah tenaga kua.. jgn bagi tido lwat2 sgt.. xelok utk baby..

alisha ketika sbaya nurul ni,walaupun dia aktif tp dia berat.. maybe sbb alisha bila time tido,diaa betoi2 tido dgn lenanya.. tipsnya, kak ina urut dia setiap hari.. sampai dia umo stahun sbulan br stop tp skrg ni kdg2 urut jugak.. sbb alisha suka...

ohya, utk pngetahuan kome juga, urut dpt membantu berat baby kita gak tau..

ketika mngandung kak ina byk study pasal baby.. maklumlah, nak didik anak n nk mngenali anak n nak yg terbaik utk anak.. kita sbgai ibu baru, perlu ada byk pengetahuan.. br kita blh buat perancangan jangka panjang utk anak..

tu diaaaa pnjg lebar pnerangan.. hihii

SeputihSalju said...

actually nurul selalu lps maghrib tu dia tido pastu dalm kol 10 jga blik.. dia takda leps mghrib tu tido trs smpai pagi.. mseti akn jga..
lgpun mgkin sebab kami berdua tido lmbt so bila dia jga blik tu dia tak tido..

eaker? sy urut kaki jer skrg ni.. lps ni kena smbung blik la.. sush hati bila fikir hal nurul ni...

thanks ye kak sebab bgtau.. ni yg mkin syg ni..hihihi

IntaNBerliaN said...

oo alisha dulu pun sama gak.. tido akan jaga balik gak.. tp kak ina dah set time kol 10 mlm mesti tido..

kiranya kita kene fikir jugaklah cara2 utk bagi ke'lena'an utk ank kita supaya dpt tido nyenyak.. kiranya kita takleh selfish la.. kalau kita tido lewat, ank kita pun kene tido lewat.. sdgkan ia tak elok utk baby kita..

tu dr apa yg kak ina baca la.. cuba try ajar nurul tido awai.. jangan cakap nurul taknak tau..hihii kita sbgai ibu yg kene usahakan yg terbaik utk anak kita..

contohnya.. jgn biarkan nurul tido sambil kita bercakap kuat2 or tgk tv kuat2 or pe2 je yg leh ganggu dia.. kalau tak pun, kita tido awai jugak..

ms kecik ni lah kita perlu byk berkorban utk ank kita.. bila ank tido lambat or tido tak cukup kesihatan anak akan terganggu.. kak ina mmg titik beratkan kesihatan alisha.. thats y kak ina akn pastikan alisha tido awai n lena.. alhaamdulilah jugak, stakat ni, br sekali alisha demam.. tu pun sbb kak ina n awg demam.. :-)

fieda said...

uii..ada cikgu motivasi cik ina rupanya..haa.kena dgr ckp cikgu tu tau...apapun go nurul go..pasni merangkak plk ye..

Nisa Greennnpanda said...

hihi.. comel la.. ^_^

✿ Myra ✿ said...

alololohhh..nnt dah merangkak, mesti merata dia pegi ni..hehe

✿ Myra ✿ said...

alololohhh..nnt dah merangkak, mesti merata dia pegi ni..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...