Monday, 22 July 2013

Jangan di tegur...

 Gambar ni saya ambik semalam..

Tak pasti kat mana Nurul belajar.. Maybe Kak Yana kot yang ajar.. Dah lama dah Nurul pandai buat macam ni.. Sebelum umo 2 tahun lagi.. Masa mula2 dia buat macam tuh saya tak dapat tangkap lagi.. Tapi lepas di perhatikan mimik muka Nurul yang berkerut tuh, saya dapat agak yang Nurul tengah melepaskan hajat..ehehhe.

Sejak kejadian tu, setiap kali setiap kali Nurul buat macam tuh saya dah tau dah.. Selalunya saya tanya Nurul tuttt ke? boleh pulak Nurul cakap TAK.. Padahal datang dekat saya tunjuk buntut dia...ahhahaa.. Alahai budak besar nih..

Lagi satu kalau Nurul tengah buat macam tuh kita takleh tegur tau.. kalau tegur langsung dia lari peluk kita @ menyorok.. Malu..kikiki. Sebenarnya kami pernah buat macam tuh.. tapi sekarang ni, bila nampak kami biarkan je.. takut tegur2 terbantut pulak hajat Nurul.. (",)
 



 

 Gambar kat bawah ni saya ambik hari ni  lepas Nurul selesai buang hajat dia.. ehehhe. membuang di belakang pintu...ekekek.



SeputihSalju : agak2 dah boleh ajar ke Nurul buang hajat di tempat yang sepatutnya? takde pengalaman bab2 cenggini..




6 comments:

ros_reeza said...

budak2 memang begini.. anak2 sedara Ros pun macam-macam style nak lepaskan hajat.. hihi.. ada yang nyorok belakang langsir, bawah meja.. hahahaha

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

nasib baik masih pakai pampers.. nanti dah tak pakai kena beritau ye Nurul sebelum mengeluarkan hasil, jgn dah keluar baru gtau .. hehee

IntaNBerliaN said...

hahha. kelakar la nurul ni... kak ina ada jumpa 2 3 orang budak2 yg stail gini bila nak beyak.. nak nyorok2 plak.. hihii...

ajarla free dypers.. nurul pun dah 2 bulan lebih kan.... nurul pernah je xnak pakai pampers time karimah nak bg pakai kan? tu antara tanda waktu yg sesuai ajar... lg satu, kalau anak2 ada mcm merah2 ke.. time tu pun sesuai gak..

alisha dulu kak ina ajar free dypers bila dia masuk 2 tahun..

eh, ke hampir 2 tahun ek.. dah lupa plak.. kene godek2 blog semula.. hihii..

tapi yg pasti, masa aqilah lahir bulan 10, alisha dah free dypers... alisha genap 2 tahun bulan 9...

Nurfaezah Abdullah said...

fae pun x pandai latih budak buang hajat dalam toilet hehe

Fieda Eryda said...

pandai nurul hehe...airis pun cam tu gak,cari tmpat nyorok tuk ukk..ukk

CtAyue said...

hehe..lbh krg sama dgn anak sulung sy.. tp dia tak pakai pampers dh..cuma gaya tu, dia akan diam seketika amik mood nk lepas hajat, bila dh betul2 terasa baru dia berlari g toilet..kdg tu dh blh tahu kalau dia diam setempat tu kenapa..hehe.. comel je kan..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...