Wednesday, 16 May 2012

Selamat Hari Guru....!!!!


Hari Guru buat semua guru2... Semoga kita lebih bersemangat dan sabar dalam mendidik anak bangsa....

Dekat bawah ni saya selitkan lirik lagu Guru Malaysia.... Actually saya nak selitkan video lagu tuh tapi sekarang nih line internet tengah tenat, susah betul nak download.... Sorry ye kawan2. tapi tak dapat video, lirik lagu pun ok jugak kan??? (",) 


Kami guru Malaysia
Berikrar dan berjanji
Mendidik dan memimpin
Putra putri negara kita
Pada Seri Paduka
Kami tumpahkan setia
Rukun Negara kita
Panduan hidup kami semua

Di bidang pembangunan
Kami tetap bersama
Membantu, membina
Negara yang tercinta

Amanah yang diberi
Kami tak persiakan
Apa yang kami janji
Tunai tetap kami tunaikan

Lagu & Lirik : Hashim Ahmad


Sumber

Ohya setiap kali interaksi dekat maktab kami akan nyanyi lagi nih...bila nyanyi rasa touching betul... mendalam betul lirik lagu nih....rasa semangat berkobar2 jer nak ajar budak2 bila bukak sekolah...... (^_^)


SeputihSalju : mengajar tabika pun kira Guru jugak kan.....hehehhe ;-)

6 comments:

IntaNBerliaN said...

mesti time tulis lirik lagu ni, sambil tulis sambil nyanyi kan..hihii

Jaa said...

betul betul betul....

IntaNBerliaN said...

ohya, lupa lak.. selamat hari guru..

jaga ank murid lek lok yer.. jgn bg ilang lg..hihii

fieda said...

arini teringat zaman sekolah dulu..

IntaNBerliaN said...

alamakkk kak ina dah tersilap bgtahu pasal blog eca dkt bloglist tu smlm.. hihii

ni link dia..

http://www.ecadwinkyasha.com/

IntaNBerliaN said...

http://www.ecadwinkyasha.com/p/servis-edit-blog.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...