Friday, 16 March 2012

Cerita NURUL dan BIG BOOKnya..

Sebenarnya story nih dah lama saya taip tapi tak boleh nak publish lagi sebabnya saya takleh nak upload video.. kabel handphone saya rosok... yang tukang buat rosok pun bukan orang lain, Nurul jugak... Habis dia gigit2 wayar tu....Terpaksa saya beli baru...huhu.

Dulu saya pernah bagitahu yang saya ada beli Big Book untuk Nurul kan... Dekat bawah nih saya ada selitkan video Nurul dengan buku besarnya.. Video ni saya ambik sehari lepas saya beli buku ni... Taim ni Nurul tak reti sangat guna buku ni... Nurul tak pandai pun selak helaian buku ni.... Yang Nurul pandai terbalikkan buku nih depan belakang... Sekarang ni Nurul dah boleh selak helaian buku nih.. Tapi bukanlah helaian demi helaian. Misalnya mula2 Nurul selak muka surat pertama pastu dah muka surat ketiga...kadang2 tu terus selak muka surat terakhir....hehheh, Takpalah Nurul dalam proses pembelajaran lagi... lama2 nanti mesti boleh.... Usaha lagi ye yayang...... (^_^)


video

 Lagi 1 bukan setakat selak jer tapi sekarang nih habis buku besar ni dikoyaknya... Lunyai dah buku besar tu... Dah takde rupa buku langsung... yang tinggal kulit muka depan dan belakang jer..... Aduyaiiiii... Sabar jer lahh... Tapi sekurang2nya motor halus Nurul terbentuk... Tak kisah la kan buku koyak pun Nurul... nanti kita ajak ayah beli yang baru ye...(",)

Ni lah rupa buku besar Nurul... Cantik tak???hahahhah


* Cover buku besar nihh jer yang elok lagi.. yang lain habis semua Nurul koyak... *


8 comments:

IntaNBerliaN said...

lama2 nanti mesti nurul pandai.. alisha pun sama.. buku pertama dia.. dah xda nmpk rupa lgsung.. kulit pun hbs koyak.. isi kt dlm apatah lg..hihii

nanti 2nd baby, krimah kenalkan buku lbh awal.. nanti mesti lg cpt pandai.. n blh sama2 baca buku dgn kakak dia..(nurul)..hihii

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam karimah..gelak k.atie menonton video nurul tu...comelnya diaaaa!
Bersunguh2 dia membalikkan buku yg dah sama bsr ngan badan dia tu...bahasa yg nurul tuturkn pon kita xdpt memahaminya juga..hihihi

SeputihSalju said...

tu lah kn.. kiranya nurul lewat jugak sy belikan buku... insyaAllah..

thanks kak atie..haah buku dah sama besar gn tuannya...hehhe

IntaNBerliaN said...

kak ina xingat bila alisha betoi2 blh sebut word2 tu.. tpnya ketika alisha umo setahun 2 bln, alisha dah blh sebut word dgn paham makna tu... mksudnya, bila dia nak panggil awang, dia akn panggil abah,,,

sblm2 tu, dia sebut jugak abah tp dia xphm mksud abah,... kiranya sebut tanpa maknalah kan..

tp tu la, umo brp pandai sebut, kak ina betoi2 x ingat... maybe sblm setahun or setahun lbh sikit..

tiefazatie said...

hehe...sangat comel!hehe..
sis belikan la buku cerita yg macam bantal tue..konpem xkoyak..hehe

dela said...

amboi... sampai terkoyak.. :)

Jaa said...

ish, naper x perasan karimah publish stori nih....hehe..

nurul sgt cute..x sbr nk jumpa dia...

Amie said...

Assalamualaikum Karimah...
comelnya....terhibur menonton gelagatnya yang emncuit hati.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...