Tuesday, 4 December 2012

Reaksi Nurul bila 2 minggu tak jumpa....


Actually saya tak plan pun nak balik kampung jumpa Nurul... Tapi hari sabtu minggu lepas kelas saya sampai tengahari je... kalau ikutkan sampai petang... bila dah dapat balik awal tuh tiba2 hati ni melonjak2 nak balik.. Tambah2 bila tengok kawan2 semua balik... uwaaa.. sedih tau...

So saya pun telefon Cik Abang bagitau kelas habis awal dan saya nak balik jumpa Nurul... Mula2 Cik Abang tak bagi balik... bila dengar jer Cik Abang cakap macam tuh, meleleh air mata saya.... sedih sangat2.. punah harapan saya nak jumpa Nurul... saya senyap jer bila Cik Abang cakap macam2... dah takleh nak balas balik..... dah hujung2 talian tuh saya tanya lagi sekali boleh tak saya balik..... Jawapan Cik Abang memang mengembirakan saya... Cik Abang bagi saya balik... Wah, suker2... Muah.. muah sayang Abang.. Thanks tau sebab faham perasaan isterimu ini...(",). 

Saya balik naik ETS ( ala keretapi yang laju tuh....).. hehhe. First time tau saya naik ETS nih.. Sorang2 plak tuh... ingatkan mula2 naik rasa pening, selalu dengar kawan2 cakap naik ETS nih pening sebab laju tapi sebaliknya saya rasa ok jer, takde rasa apa2 pun.. best lagi ada lah... hahaha.. Saya turun dekat Ipoh.. 

Lama jugak saya tunggu Cik Abang sampai, tak silap sejam lebih kot.. tapi saya tak rasa penat pun tau tunggu... Excited nak jumpa Nurul.. hihihi. Cik Abang sampai2 jer terus telefon suruh saya pergi dekat kereta.. Kebetulan takde parking... Berdebar2 hati saya nak jumpa Nurul.. Nak tengok reaksi Nurul...

 Bila saya tengok jer Nurul automatik kami berdua tersenyum dan Nurul laju jer nak pergi dekat saya... Taknak dah duduk dekat nenek dia.... Taim tuh mak mentua saya tengah pegang Nurul.... sepanjang jalan Nurul duduk jer atas riba saya + tersenyum.... Sampai meleleh air liur Nurul... Actually saya tak perasan pun air liur Nurul meleleh sampailah adik ipar saya tegur... Nurul punya senyuman tuh lain tau, macam gembira sangat2.... sampai sekarang saya still ingat lagi senyuman Nurul...

Bila sampai kat kampung pun macam tuh jugak.. nak berkepit jer dengan saya... ke mana saya pergi mesti Nurul ikut... Orang lain dia tak pandang dah.... Tapi kalau ada saya jer.. Kalau takde, Alhamdulillah Nurul nak dengan semua orang... (^_^)


SeputihSalju : tempek satu gambar bagi hilang kerinduan... 2 orang yang paling saya sayang selain keluarga saya... (^_^)






2 comments:

Jaa said...

wah, seronoknya dia.. nurul pun bukan main dpt jumpa ibu... alhamdulillah, dia x lupa karimah kan??? dh besar...

QasehnyaRania said...

mestilah nurul suka sebab dapat jumpa ibu tersayang kan ;D

brpa tambang naik ets ke ipoh?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...