Thursday, 14 May 2015

Nurul suka makan Buah Nangka...???

Dah banyak kali saya dengar Kak Yana bagitau Nurul suka makan buah nangka.. kali pertama saya dengar saya anggap biasa je.. Tapi bila dah bagitau banyak kali saya jadi terpikir betul ke tak... Sampai lah semalam saya pergi sekejap rumah Kak Yana.. nak bagitau petang ni saya nak hantar Nurul.. Waktu nak balik tu dia bagi saya buah nangka.. lagi sekali dia cakap Nurul suka makan.. 
 
So maghrib semalam saya saja je test Nurul.. betul ke Nurul suka... mula2 saya tunjuk Nurul tak berminat pun... tapi saya ulang lagi kalau tak silap 2 kali saya tanya Nurul nak makan tak.. terus Nurul cakap nak... saya bagi seulas.. habis tau Nurul makan.. saya bagi seulas lagi.. habis jugak dimakan.. last2 saya kupas banyak2 letak dalam piring...hehehe.. banyak jugak lah budak bertuah ni makan.. 5 @ 6 ulas... 
 
Lepas2 ni ayah kena cari tanah lah buat dusun buah2an.. tanam pokok nangka dan pisang banyak2... sebab anak suka makan...hahahha. haishhhh macam best je kan ada dusun buah2an pastu ada pondok kecil.. leh kelah2 makan buah2an dalam pondok tuh... muahahha..




(^_^)



1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...