Tuesday, 14 July 2015

Daging Masak Hitam

Hari Jumaat berminggu2 sudah kami balik Sungai Siput.. Dapat 3 hari berbuka dekat kampung sana... Macam biasa bila dah balik kampung kompem lah ada je makanan yang saya teringin nak makan...hehehe. Menu Daging Masak Hitam ni salah satu menu permintaan anak bongsu dalam Keluarga En. Abd Hamid Dan Puan Asiah... hehehe.

 
Daging masak hitam ni senang je rupanya kalau saya nak buat... sebelum ni tengok mak masak macam susah je.. opstt susah tu maksud saya sebab banyak bahan.. Tapi bila perati betul mak saya masak.. alahai mudah je... lagipun semua bahan2 nak masak daging masak hitam ni ada je kat rumah saya nih haaa...hehehe.

 ( gambar pertama dan kedua nampak lain... agaknya terkena cahaya kot.. )Daging Masak Hitam ni kalau makan dengan nasi panas2 memang terangkat... perghh sedap tau.. Selain makan dengan nasi, makan dengan lemang dan ketupat palas pun boleh jugak... So alang2 dah buat "Menu" ni kakak saya yang kat Penang tu beli lemang.... walaweiii dah rupa raya je.. siap ada lemang pulak..hahha. Makan pulak ramai2... terasa kemeriahannya.... (",)
 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...