Thursday, 23 April 2015

Resepi Apam Susu

Dah lama saya cuba buat resepi Apam susu.. Kalau tak silap, saya buat masa waktu balik kampung bulan 2 atau 3 yang lalu.. dah lama pun tu yang sampai terlupa bila buat...ekekeke. Tapiiiiii mood M untuk tempek kat blog tu menebal sangat.. tambah2 sekarang ni dah mula latihan potensi.. haishhh lagi bertambah lah M nya....adehh.  Tapi bukan boleh layan sangat M nih.. kalau layan habislah blog saya bersawang..hahaha. 

Resepi Apam Susu ni kakak saya yang kat penang tu share.. Dia pun ambik dari group masakan kat FB la tuh..ekeke. Kongsi2 ilmu.. tak rugi tau.. dapat jugak tambah "saham" kat sana.. (",)

Kebetulan jugak bahan2 nak buat Apam susu ni semuanya ada kat rumah mak saya.. ala bahannya pun mudah bebenor.. tu yang saja gatai2 tangan cuba buat.. Alhamdulillah menjadi..hehehe.




 Saya selitkan sekali Resepi Apam Susu.. Mana lah tau kot2 ada yang nak cuba..muehehe



SeputihSalju : Kalau ikot resepi asal 1 cawan gula halus tapi saya kurangkan sikit.. saya kurangkan dalam 1 @ 2 sudu camtu lah.. konon2 taknak manis sangat..hehe.

SeputihSalju : Pewarna, saya guna pewarna hijau dan pati sirap tuh.. Tapi saya letak tak banyak.. tu yang nampak x berapa cantik.. hehe. TAPI rasanya tetap SEDAP...!!!












1 comment:

Mama Idlan Irsyad said...

wah, teringin nk bt.. tp x sempat lg nk p bl ovelette tu.. nk mtk mahat beli takut salah bl plak..hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...