Saturday, 24 March 2012

Alahai seronoknya anak ibu nihhh..!!!

Minggu lepas kami 3 beranak pergi rumah abang saya dekat Bukit Beruntung... Bukan kami bertiga jer tapi mak, ayah, dua orang kakak dan anak2 buah saya pun join sama... Sambil2 tu kami ziarah sekali bapa saudara saya dekat Ampang.... 

Dalam perjalanan balik dari Ampang tuh kami semua jalan2 dekat Taman Tasik Perdana.... Mula2 saya ingat ada la tasiknya tapi sekali takda pun.... yang ada cuma taman permainan untuk kanak2... Erkkkk saya tak pasti la plak kot2 ada tempat yang menarik dekat situ... Kami semua pun tak biasa sangat dekat kawasan tuhhh....uhuhuhu.

 Bila dah sampai tuh tak sah la kalau tak main kan, tapi saya tak tahu mainan apa yang sesuai untuk Nurul nih... Tiba2 saya ternampak buaian nih... Sebenarnya saya takut nak bagi Nurul naik... Tengok bentuk buaian nih macam tak menyakinkan jer... Tapi saya bawak jugak Nurul naik buaian tuh... Bagi merasa... Dari perasaan takut terus bertukar jadi seronak plak tengok Nurul naik...hehehhe. Sempatlah saya snap beberapa keping gambar Nurul.... ;-)

 Bergambar dulu...













SeputihSalju : Tak sabar nak tunggu Nurul boleh jalan + besar sikit... Mesti macam2 mainan dekat Taman nihh yang Nurul boleh main... (^_^)

Kami di Cameron Highlands (^_^)

Sebenarnya tak plan pun nak pergi Cameron Highlands ni... Dalam perjalanan balik dari checkup Nurul dekat Hospital Ipoh,  Cik Abang ternampak signboard ke Cameron... terus ajak saya pergi sana... Saya pun apa lagi on jer lah..hehehe. dah lama tak pergi Cameron nih.. Last saya pergi sebelum kahwin... dulu saya pergi ikot Simpang Pulai dan kali ini saya ikot Tapah.. Punya la teruk jalannya... Bengkang bengkok... Naik pening saya... kebetulan taim kami pergi cuaca tak berapa cantik.. Hujan tapi tak lebat lahhh... Kami sampai lebih kurang pukul 2 petang... kat atas tu punya la sejuk... Tambah2 plak dengan hujan... uhuhu. Oklah jom cuci2 mata + layan gambar2 yang sempat saya ambik.....(",)

 Selamat Datang ke Cameron Highlands !!!!

 Kami jalan2 dekat sini... Cactus Point








\
 Sempat lah tangkap beberapa keping gambar....

 Kami singgah ladang teh plak.....

 Dah singgah tak lengkap lah kalu tak minum teh sekali...... hehehheh. Teh yang pahit bebenor....uhuhu

Alamak gelap la plak gambar nihhh, sayangnya...... !!!


SeputihSalju : Ladang Strawbery kami tak singgah pun... Taim tuh dah hujan... terus je turun balik, isk2 rugi betul rasanya... Tapi takpalah takde rezeki... lagipun Cik Abang cakap nak datang lagi.... Tak puas jalan katanya...hihihihi. :p


Friday, 16 March 2012

Cerita NURUL dan BIG BOOKnya..

Sebenarnya story nih dah lama saya taip tapi tak boleh nak publish lagi sebabnya saya takleh nak upload video.. kabel handphone saya rosok... yang tukang buat rosok pun bukan orang lain, Nurul jugak... Habis dia gigit2 wayar tu....Terpaksa saya beli baru...huhu.

Dulu saya pernah bagitahu yang saya ada beli Big Book untuk Nurul kan... Dekat bawah nih saya ada selitkan video Nurul dengan buku besarnya.. Video ni saya ambik sehari lepas saya beli buku ni... Taim ni Nurul tak reti sangat guna buku ni... Nurul tak pandai pun selak helaian buku ni.... Yang Nurul pandai terbalikkan buku nih depan belakang... Sekarang ni Nurul dah boleh selak helaian buku nih.. Tapi bukanlah helaian demi helaian. Misalnya mula2 Nurul selak muka surat pertama pastu dah muka surat ketiga...kadang2 tu terus selak muka surat terakhir....hehheh, Takpalah Nurul dalam proses pembelajaran lagi... lama2 nanti mesti boleh.... Usaha lagi ye yayang...... (^_^)


video

 Lagi 1 bukan setakat selak jer tapi sekarang nih habis buku besar ni dikoyaknya... Lunyai dah buku besar tu... Dah takde rupa buku langsung... yang tinggal kulit muka depan dan belakang jer..... Aduyaiiiii... Sabar jer lahh... Tapi sekurang2nya motor halus Nurul terbentuk... Tak kisah la kan buku koyak pun Nurul... nanti kita ajak ayah beli yang baru ye...(",)

Ni lah rupa buku besar Nurul... Cantik tak???hahahhah


* Cover buku besar nihh jer yang elok lagi.. yang lain habis semua Nurul koyak... *


Monday, 12 March 2012

Rezeki menang TOPUP plak.....(^_^)

Alhamdulillah... Rezeki menang GA lagi.. Kali ini saya menang "The Story Of Us - Second Giveaway". Saya menang saguhati jer dan hadiahnya berupa topup RM 5.. Jadilah kan... Tapi bergantung jugak pada bajet tuan empunya blog nihhhh... hihihihi. 

Ohya ini merupakan kali pertama saya menang GA yang hadiahnya topup... Selalunya saya menang hadianya keychain dan FM... Kawan2 lain dah banyak kali menang topup kan.. Saya jer belum pernah lagi...terdetik jugak dalam hati, bilalah giliran saya plak nak menang hadiah topup... Tak sangka plak ada jugak rezeki saya... Harap2 topup tu selamat masuk dekat telefon saya....hihihi.

Akhir sekali Terima Kasih gula-gula pelangi @ Qhairunnisa kerana sudi anjurkan GA nihh.... (",)

keputusan penuh klik SINI..

Thanks A Lot..!!!!

Saturday, 10 March 2012

Kemenangan pertama saya..... (",)


Alhamdulillah rezeki menang GA lagi…Kali ini saya menang GA anjuran Nadratul Syazwana. Ini merupakan kemenangan pertama saya di tahun 2012... Syukur, ada jugak rezeki saya kali ini. 

Keychain Sarawak tajaan Mak Usu | Facebook  x3
 

 Saya menang hadiah Keychain Sarawak... Dah banyak jugak saya menang CGL yang hadiahnya keychain.... kalau tak salah saya yang ni kemenangan saya yang ke 4.. bolehlah buat koleksi keychain.... (^_^)

Terima kasih IntaNBerliaN kerana sudi inform pasal kemenangan ini. Tak lupa jugak buat penganjur dan penaja GA ni...

Thanks A Lot !!!

keputusan penuh klik SINI..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...