Saturday, 31 December 2011

Selamat Tahun Baru

Sekejap jer masa berlalu kan.. tak sangka lagi beberapa jam kita akan meninggalkan tahun 2011...  Tahun 2011 ni banyak meninggalkan kenangan manis dan pahit bagi saya... Tapi paling banyak kenangan manis la..(",)

Semoga tahun 2012 ni membuka lembaran baru buat kita semua dan menjadikan kita lebih baik dari tahun2 sebelumnya...Semoga apa yang kita inginkan tercapai... Amin..


Selamat Tahun Baru Semua!!!!


Kami jalan2 di Teluk Batik (^_^)

Kami jalan2 dekat Teluk batik ni dah lama dah tapi saya tak sempat nak godek2 kamera ni nak ambik gambar...huhu.. Kami tak plan pun nak pergi sini. Kebetulan, kami nak beli barang2 dapur sikit dekat Manjung.... Dekat Manjung banyak pilihan sikit berbanding Teluk Intan... So dah alang2 sampai Manjung tu, Cik Abang ajak la jalan2 kat sini...

Sebenarnya saya 1st time datang Teluk Batik ni... Pada saya tempat ni cantik, pantainya pun bersih jer... Sesuai la untuk ibu bapa yang nak bawak anak2 jalan2 or berkelah... Taim kami datang tu punya la ramai orang... Eala kan taim cuti sekolah... Masing2 ambik peluang ni bawak family jalan2....

Ok lah, jom la layan gambar2 kami dekat Teluk batik ni.... Tak banyak pun gambar yang kami ambik tapi boleh la nak buat kenangan... :-)

* Saya & Nurul *




* Cik Abang & Nurul *
 




Banyak gambar Saya dan Nurul jer sebab Cik Abang tukang ambik gambar....hehhehe...

Seputihsalju : yang ni entry auto publish ye... 

Friday, 30 December 2011

Petang ni kami balik kampung.... Yaaahhhooooooo!!!!!

Tak sabar rasanya nak balik kampung kat Sg Siput....... Rindunya dekat Mak dan Ayah.. Selalu kami berbual dekat telefon jer... tapi hari ni dapat jumpa.... :-)

Minggu lepas kami sekeluarga dah balik kampung Cik Abang dekat Parit Buntar... So minggu ni kami balik plak kampung saya.... Baru la adil... kan Cik Abang kan....hehehhe.. :p 

* Inilah rumah mak n ayah saya..... Rumah kampung jer *

Sebenarnya mood nak menulis dah kurang sikit....hehehe. Tak sabar nak tunggu Cik Abang balik.....huhuhu.. Ok lah sampai sini dulu ye... 

Seputihsalju : Pada siapa2 yang balik kampung jugak semoga semuanya selamat sampai.... berhati2 di jalan raya... Sayangi lah insan2 yang tersayang... pandu cermat jiwa selamat.... Perghhh cam iklan dalam tb plak....hehheh.. 

PEACE !!!

Thursday, 29 December 2011

Rezeki akhir tahun..

Alhamdulillah... ada juga rezeki saya menang GA... Kali ini saya menang Korean Giveaway anjuran Kak Nureen.. 

Nombor bertuah saya... No 47....


Ini la hadiah yang bakal saya dapat.... Kalau tak salah saya hadiah ni FM kot... Tapi yang pasti Made in Korea k... hehehhe.. tak dapat pergi Korea, dapat hadiah dari Korea pun jadi lah... hahahha...

Terima kasih Kak Nureen sebab sudi anjurkan GA ni... Ohya Kak Nureen ni pun suka join CGL jugak tau... Banyak jugak CGL yang Kak Nureen join.... Kiranya satu geng la kita...hehhehe... Tak lupa jugak terima kasih iyou sebab sudi inform pasal kemenangan saya ni...


Thanks A Lot!!!

Nak tengok keptusan penuh..... klik SINI ye...

Wednesday, 28 December 2011

Doodle ikut bentuk badan... Jom cuba!!!

 Tadi saya bukak blog iyou dan ternampak benda ni... Nampak macam menarik jer.... Dengan pantas saya pun try la buat.....heheheh

 Tak susah just isi tinggi, berat dan umur pastu klik jantina dan last sekali klik keputusan.....




Ini la keputusan saya....(^_^)


Berat Badan Unggul
Berat Ideal: 49 kg
 
 
Tak sangka dapat berat badan unggul.....hahahha.. ingatkan dapat lain tadi..heheheh...Ohya, siapa2 yang nak try jugak jom la terjah blog  Hafizzi Aziz.
 
 

Friday, 23 December 2011

Dapat sample ANMUM....


Saya dapat 2 sample ni.. 1 untuk Nurul dan 1 lagi untuk saya... Saya dapat sample ni dalam Kedai Manjaku.. Sebenarnya dah lama saya tak minum susu ANMUM ni... Seingat saya, last saya minum susu ANMUM ni hari last pantang... Pastu dah tak minum dah... Isk2 teruk kan saya ni... 

Sample ni saya dapat pun sebab saya menyusukan Nurul.. Biasalah rezeki anak, ibu dia tumpang sekaki...hahahha. Pasni boleh la saya sambung amalan minum susu ni... Boleh jugak tambahkan susu saya ni...

Ohya sample yang Nurul dapat tu dia tak boleh minum lagi sebab belum cukup umur... Susu tu untuk umur 1 tahun keatas... Sebaik tarikh luputnya lambat lagi... Sempat la Nurul merasa susu free ni...hehehe..

Bila bukak, ingatkan dapat banyak... rupa2nya 2 peket jer..

 Yang Nurul punya ada 4 peket... Jadilah kan... Thanks ANMUM bagi sample ni dekat saya..... (",)


Wednesday, 21 December 2011

Jom layan....

video

Nurul cukup suka video.. Taktau la kenapa..Mungkin sebab nampak mata yang besar2 kot..hahahha. Sebenarnya saya nak cari lagu ABC.. Tapi terpandang lagu ni.. saja2 la bukak nak dengar.. Sekali Nurul suka plak... Saya pun download la untuk Nurul.. Pada saya lagu ni simple jer tapi ada makna... Saya paling suka perenggan yang last tu... :-)

Ok lah sambil rehat2, jom kita layan video kat atas tu ye... (^_^)



Monday, 19 December 2011

Haaa.... anak ibu buat apa tu???

Pagi tadi tengah saya dok sibuk2 dekat dapur... Tiba2 saya dengar bunyi dekat ruang depan rumah saya.. dok fikir jugak bunyi apa tu... setahu saya Nurul tengah tidur.. Takkan plak dah bagun... Tapi dia buat apa plak..... Hurmmmm.

Saya pun pergi la jenguk.... Nak tahu saya nampak apa??



 Ini la yang saya nampak.... Memang betul Nurul dah bangun dan tengah dok kusyuk tekan2 keyboard....



Bukan setakat tekan, Nurul dok ketuk2 plak laptop saya ni.... Pastu nak tahu dia buat apa??



Habis dia tolak laptop saya tu jatuh atas lantai... Uwaaaa.. habis la laptop ibu tu sayang.... Nanti ibu takleh nak berblog & berfacebuk dah...hhehehe.. :p.


 Last sekali, pose terakhir Nurul sambil buat muka tak bersalah... hahaha.. Sebelum Nurul buat benda lain baik saya angkat dia.....huhuhu.



Monday, 12 December 2011

Alhamdulillah...

Tadi waktu saya nak bukak blog, sekali blog saya dah kena removed... Mula2 tak percaya jugak.. Saya tutup dan bukak balik... Tetap ayat yang sama cakap blog saya kena removed....  Tak puas hati ni.. saya cuba plak bukak blog guna Mozilla.. Sebelum tu saya bukak guna Internet Explore.. Resultnya sama jugak...Blog saya dah kena removed...Uwaaa... Nak menangis jer rasa... :-(

Saya cuba jugak cari apa sebabnya blog saya kena removed tapi tak plak jumpanya... Puas godek sana sini dan malas dah nak pening2 kepala, baik buat blog baru jer la...  Cadang nak guna akaun blog GA & Contest saya... Senang sikit 2 blog dalam 1 akaun kan.. Sebelum ni blog saya dalam 2 akaun yang berbeza... 

Saya pun logout akaun blog ni... Konon2 nak masuk la akaun lagi 1 tu, tapi tergerak hati nak cuba balik login guna akaun blog ni... So saya cuba lagi.. tak sangka plak boleh login dan kuar blog la saya....Alhamdulillah, syukur sangat2... Saya ingat dah tak boleh bukak dah blog saya ni.....



 p/s : Betul kata Cik Abang, kadang2 kita perlu ikut kata hati kita.... Hati tak pernah berbohong kan??

Thursday, 8 December 2011

"JOM TAMBAH FOLLOWER"


jom ramai2 kita join... KLIK SINI YER
due date :
11.12.11

 Tadi waktu saya bukak blog ternampak Lulu Pages ada anjurkan segmen untuk tambahkan followers.. Dah lama saya tak join segmen2 camni...  Hurmmm, tiba2 plak terasa nak join.. Mana tahu kot2 boleh tambahkan followers saya yang ciput ni... Selain tu boleh jugak saya berkenalan dengan blogger2 yang lain dan mengeratkan lagi hubungan silaturahim..  (^_^) 


Kami di KLCC (^_^)

First time masuk KLCC... hehehe 


Punya la ramai orang dekat KLCC ni..


Sebenarnya kami nak masuk Petrosains ni.. Tapi tak dapat plak coz tiket dah habis... Isk kecewa betul..  Yang paling kecewa cik abang saya la... * Siap cakap kat saya lagi nanti tahun depan buat la lawatan dekat sini...hehehhe.. Saya tanya kenapa??nak ikut ker??.. Cik Abang senyum jer.... hehehe..* 
Ok jugak kan bawak kanak2 tabika datang sini... (",)


Tak dapat masuk, dapat bergambar depan pintu masuk Petrosains pun jadi lah...hahahha


  bergambar dengan adik ipar...


 Sempat bergambar di tasik dengan mak mentua saya... Taim ni dah nak hujan... Kalau tak boleh jalan2 dekat sekitar tasik tu...

Last sekali saya bergambar dengan....
\/
\/
\/
\/
\/

biras saya a.k.a  Mama Idlan...

Thanks a lot coz bagi kami tinggal umah kak ja... Lain kali boleh la kami datang lagi...mueheheh..

p/s : bila nak datang umah kami plak??? heheheh

Monday, 5 December 2011

Nurul dah tumbuh gigi...

Semalam waktu nurul tengah nganga mulut dia saya ternampak ada benda putih dekat gusi dia..  Dalam hati dah risau dah.. takot nurul ni makan tisu or kertas ker..  

Bila saya nak ambil jer benda tu tiba2 saya rasa bahagian tu keras... Saya pun tengok2 lagi dekat gusi Nurul tu... Nak tengok benda apa yang keras tu... Sekali saya tengok benda putih tu sebenarnya gigi Nurul nak tumbuh.. Mula2 tak percaya jugak, tapi bila saya perhati betul2 memang betul lah ada gigi nak tumbuh.. Saya pun apalagi cepat2 bagitahu cik abang pasal benda ni..hehehe

Patut la cik abang ada bagitahu yang hidung dia terasa pedih lepas Nurul gigit... Rupa2nya taim tu gigi Nurul dah tumbuh.. Cuma kami berdua jer tak perasan..




p/s : Baru saya teringat, Agaknya semingu dua ni Nurul meragam sebab sakit nak tumbuh gigi... Kesiannya anak ibu ni....

Friday, 2 December 2011

Jalan2 di Putrajaya

Minggu lepas saya dan keluarga cik abang jalan2 dekat Putrajaya... Hurmmm dah lama betul saya tak pergi Putrajaya.. Seingat saya last sekali saya pergi Putrajaya tahun 2008 waktu saya tengah kursus dekat Melaka.. Dulu saya pergi taim siang tapi kali ni saya pergi taim malam..

Ok lah malas cakap banyak, jom jer la kita layan gambar2 kat bawah ni... (",)






 






 Dalam banyak2 gambar, saya paling suka gambar ni...  nak tahu kenapa?? sebabnya ini la satu2nya gambar yang Nurul tersenyum...

p/s : nanti saya update gambar kami dekat KLCC plak... :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...